Tentoonstelling Lucien Frank

 Lucien FRANK (1857-1920) , Hengelaar in bootje op Vossemvijver, Olie op doek, 75 x 105 cm

Lucien FRANK (1857-1920) , Hengelaar in bootje op Vossemvijver, Olie op doek, 75 x 105 cm

Van 12 juli t/m 25 aug 2019 organiseren de Vrienden van de School van Tervuren een tentoonstelling met schilderijen van Lucien Frank in de exporuimte van de Warandepoort in Tervuren. Lucien Frank wordt steevast gerekend tot de tweede generatie van de School van Tervuren. Hij ontpopte zich als een impressionist onder de invloed van Charles-François Daubigny en kreeg heel wat raadgevingen van Eduoard Manet in Frankrijk. Na zijn terugkeer naar België begaf hij zich in de sporen van de eerste generatie van de Tervuurse School en schilderde hij talrijke zichten in en rond het Zoniënwoud en in Tervuren. Onze vereniging bezit een vijftal interessante werken van deze eminente schilder en we kunnen voor deze tentoonstelling rekenen op nog een twintigtal bruiklenen.

OPROEP: Indien u in het bezit bent van een werk van Lucien Frank dat u voor deze tentoonstelling in bruikleen kan geven, of als u weet hebt van werken in het bezit van andere personen die ook willen uitlenen, aarzel dan niet om contact op te nemen om dit te bespreken (stuur bericht via contact formulier op deze website).

Nieuwe historische roman van Herman De Vilder: "Beruchte kunstroof in Vueren"

!cid_473F2D78-D68B-4DA1-9783-FC7983A73AB8 (2).jpg

In 1624 greep er een kunstroof plaats in het kasteel van Tervuren tijdens het bewind van de Aartshertogen Albrecht en Isabella. De toenmalige burchtheer werd voor deze roof veroordeeld en belandde in de gevangenis. Dit spannende verhaal wordt nu terug tot leven gebracht in de historische roman "De beruchte kunstroof in Vueren". Het boek werd geschreven door Tervurenaar en kunstkenner Herman De Vilder en is een eerbetoonaan aan het opzoekingswerk van wijlen Maurits Wynants over dit onderwerp. U kan dit unieke boek aankopen voor 20€ (+6€ verzendkosten). Gelieve het bedrag over te maken op rek.nr: BE48 7344 2612 2827 van V.z.w. De Vrienden van de School van Tervuren met vermelding ‘Kunstroof, HDV’.

Op dinsdag 18 december 2018 om 20h zal Herman De Vilder, laureaat van de Cultuurprijs Maurits Wynants, een voordracht geven over "De beruchte kunstroof in Vueren" in de grote vergaderzaal van Elk Zijn Huis, Lindeboomstraat 116, 3080 Tervuren. Bestelde boeken kunnen die avond worden afgehaald.

Van 25 mei tot en met 26 augustus 2018: ‘Roger SOMVILLE – Eerbetoon aan een Tervurenaar’

 ‘Eerbetoon aan Fellini’, 1985

‘Eerbetoon aan Fellini’, 1985

Zowel nationaal als  internationaal toonde Somville zich één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de opvattingen in verband met het picturale réalisme.
Naast zijn vele schilderijen en tekeningen, ontwierp hij talrijke wandtapijten, waaronder ‘Le Triomphe de la Paix - De triomf van de Vrede’ in het Congrespaleis te Brussel, 80 m² groot (1963). Zijn belangrijkste muurschilderingen zijn ‘Notre Temps – Onze Tijd’ in het metrostation Hankar in Oudergem en ‘Wat is een intellectueel? te Louvain-la-Neuve (Universiteitsgebouwen). 

Openingsuren : ma. 13-17u., di., wo., do., vr. 10-17u, za. & zo. 10-16u.