Tentoonstelling Lucien Frank

Lucien FRANK (1857-1920) , Hengelaar in bootje op Vossemvijver, Olie op doek, 75 x 105 cm

Lucien FRANK (1857-1920) , Hengelaar in bootje op Vossemvijver, Olie op doek, 75 x 105 cm

Van 12 juli t/m 25 aug 2019 organiseren de Vrienden van de School van Tervuren een tentoonstelling met schilderijen van Lucien Frank in de exporuimte van de Warandepoort in Tervuren. Lucien Frank wordt steevast gerekend tot de tweede generatie van de School van Tervuren. Hij ontpopte zich als een impressionist onder de invloed van Charles-François Daubigny en kreeg heel wat raadgevingen van Eduoard Manet in Frankrijk. Na zijn terugkeer naar België begaf hij zich in de sporen van de eerste generatie van de Tervuurse School en schilderde hij talrijke zichten in en rond het Zoniënwoud en in Tervuren. Onze vereniging bezit een vijftal interessante werken van deze eminente schilder en we kunnen voor deze tentoonstelling rekenen op nog een twintigtal bruiklenen.

OPROEP: Indien u in het bezit bent van een werk van Lucien Frank dat u voor deze tentoonstelling in bruikleen kan geven, of als u weet hebt van werken in het bezit van andere personen die ook willen uitlenen, aarzel dan niet om contact op te nemen om dit te bespreken (stuur bericht via contact formulier op deze website).