Leven en licht van Edmond Verstraeten (1870-1956)

Rode beuk in de lente, Edmond Verstraeten

Rode beuk in de lente, Edmond Verstraeten

Vanaf 10 februari 2019 treedt het Emile Van Dorenmuseum voortijdig de lente binnen met een retrospectieve tentoonstelling over leven en licht van landschapsschilder Edmond Verstraeten (1870-1956). Als jonge kunstenaar in opleiding, in de landschapsklas van Joseph Coosemans (1828-1904) aan het Antwerpse Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten, belandde hij voor het eerst in Genk. Hier zette hij zijn eerste stappen als kunstenaar. Hij ontmoette er Emile Van Doren, met wie hij zijn leven lang bevriend bleef. Later ging Verstraeten in de leer bij Emile Claus (1849-1924) en kreeg het licht een hoofdrol in zijn luministische schilderijen. Zijn geliefkoosde onderwerpen vond hij in de omgeving van zijn landhuis De Dommel in Sombeke (Waasmunster). De tentoonstelling wordt opgezet in nauwe samenwerking met vzw Edmond Verstraeten - Kunstschilder. Meer informatie op de website van het Emile Vandorenmuseum.