Luc Cromheecke in de voetsporen van Daubigny

De-tuin-van-Daubigny.jpg

De Franse landschapschilder Daubigny ( 1817-1878) behoorde tot de school van Barbizon en wordt algemeen beschouwd als één van de voorlopers van het impressionisme. Op zijn bekende boot "Botin", die hij tot atelier had omgebouwd, schilderde hij onophoudelijk langs de oevers van de Seine en de Oise in Frankrijk. De Vlaamse tekenaar Luc Cromheecke, in de ban geraakt van het pleinairisme en net zoals Daubigny gefascineerd door de natuur, tekende het stripverhaal ’De tuin van Daubigny” aan de hand van waargebeurde verhalen en briefcitaten.

Begin 2017 was er in De Mesdag Collectie in Den Haag een eerste tentoonstelling over Daubigny en Cromheecke’s strip en in het najaar van 2017 volgde een tentoonstelling in het Jacob Smitsmuseum te Mol. In de lente van 2019 krijgt u de kans om ook in Tervuren kennis te maken met het werk van Daubigny en het ontstaan van Cromheecke’s stripverhaal. De tentoonstelling wordt aangevuld met enkele werken van de school van Barbizon en van onze Belgische impressionistische schilder Lucien Frank (tweede generatie van de school van Tervuren).

De tentoonstelling gaat door in de expo-ruimte van het CC De Warandepoort Markt 7b 3080 Tervuren (volgens de openingsuren van De Warandepoort). Men kan steeds rondleidingen voor groepsbezoeken aanvragen.

daubigny2.jpg