1 april - 12 mei 2019

w530_tuin_van_daubigny_de_nl.jpg

Luc Cromheecke in de voetsporen van Daubigny

De Franse landschapschilder Daubigny ( 1817-1878) behoorde tot de school van Barbizon en wordt algemeen beschouwd als één van de voorlopers van het impressionisme. Op zijn bekende boot "Botin", die hij tot atelier had omgebouwd, schilderde hij onophoudelijk langs de oevers van de Seine en de Oise in Frankrijk. De Vlaamse tekenaar Luc Cromheecke, in de ban geraakt van het pleinairisme en net zoals Daubigny gefascineerd door de natuur, tekende het stripverhaal ’De tuin van Daubigny” aan de hand van waargebeurde verhalen en briefcitaten.
Van 1 april tot en met 12 mei 2019 krijgt u de kans om in Tervuren kennis te maken met het werk van Daubigny en het ontstaan van het stripverhaal. De tentoonstelling wordt aangevuld met enkele werken van de school van Barbizon en van onze Belgische impressionistische schilder Lucien Frank (tweede generatie van de school van Tervuren).

In het derde nummer van Melijn jaargang 2017 schreef Annemie Breugelmans een uitgebreid artikel rond dit thema. Dit kan nu digitaal geraadpleegd worden in ons nieuw online archief.

Praktisch

Wanneer maandag 1 april tot en met zondag 12 mei
Waar CC De Warandepoort (Tervuren), website
Prijs gratis
Openingsuren ma 13u-17u, din/woe/don/vrij: 10u-17u, zat/zon 10u-16u
Rondleidingen Din 23 april om 19u, en zat 4 mei om 10.30u. O.l.v. de curator
Michel De Brauwer. Neem contact op voor meer informatie.